Rabarber och kanel-muffins

2013-05-21 @ 08:00:00 / Cup Cakes / Kommentera (0) st
Nu har jag plockat årets första rabarber här hemma.
Det brukar alltid resultera i en paj. Men inte i år, då blev det muffns.
Och jag kan verkligen rekommendera det här receptet. Så enkelt och gott!
Och fina blir dom i formar från "klara form"! 
 
 
Rabarber och kanel-muffins
 

3 stora rabarber
2 msk smör till stekning
2 msk strösocker
2 tsk malen kanel
 
Häll allt i en stekpanna och stek tills sockret är smält och rabarbern börjar mjukna. Rör om ofta så det inte bränns.
Låt svalna under tiden du gör kaksmeten.
 
100g smör 
2 ägg 
1 1/2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
Blanda de torra ingredienserna i en egen skål och sikta nner det i äggblandningen.
Blanda försiktigt tills allt är väl blandat och klumpfritt.
Blanda ner de avsvalnade rabarberna.
 
Häll upp i muffinsformar och grädda i ca 20 min
 
 
 
 
Lycka till!
 
 
S

Kommentarer
Namn:


E-postadress:


URL/Blogg:


Kommentar: