Dulce de leche Cup cakes!

2013-04-30 @ 09:02:00 / Cup Cakes / Kommentera (0) st
Kan varmt rekomendera de här smaskiga bakverken.
Dom tar lite tid att göra men det är värt det!
 
 
Som vanligt när det ska bli ska bli kalas hos oss blir jag stressad och utseendet på dessa godingar blev inte direkt som jag tänkt... 
Men smaken på dom var inte fel, glasyren är galet god!
 
 
Dulce de leche
 
Börja med att koka en burk kondenserad sötad mjölk i tre timmar. Jag brukar alltid ta bort lappen på burken och sedan slå in den i aluminium-folie. Då slipper men det jobbiga ljudet när burken ligger där i kastrullen och kokar.
Det gäller att man ser till så vattnet täcker burken under hela koktiden. Med andra ord kan man behöva fylla på vatten ibland.
 
Cup cakes
 
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker + 1/2 tsk vaniljpulver
100 gram smör
1 dl mjölk
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg, strösocker, vaniljsocker och vaniljpulver vitt och luftigt.
Smält smöret och häll på mjölken. Blanda det med äggsmeten.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och sikta ner det i smeten. Vänd försiktigt tills smeten blir slät och klumpfri.
Sätt formar i en cup cakes-plåt och fyll upp till 2/3 av formarna med smet.
Grädda mitt  i ugnen i ca 15-20 min.
(* Receptet kommer från "Hello Cupcake". Jag har ändrat en aning.)
 
När kakorna svalnat gör ett hål i mitten och spritsa eller klicka ut lite dulce de leche.
 
 
 
 
 
 
 
Glasyr
 
150 gram rumsvarmt smör
8 1/4 dl florsocker
1/2 dl standardmjölk
100 gram dulce de leche
 
Vispa smör och florsocker på låg hastighet tills det inte längre finns några stora smörklumpar. Blandningen kommer fortfarade vara pudrig.
Tillsätt mjölken lite i taget. När all mjölk är inarbetad hög till medel-hög hastighet på vispen och vispa tills glasyren är lätt och luftig.
Tillsätt dule de leche och vispa ordentligt tills allt är väl blandat.
(*Receptet är från boken "Söta Dagar", the Hummingbird bakery)
 
Spritsa eller bred glasyren på kakorna. Jag toppade med en liten "snöboll" från Karamell-Kungens lösviktsgodis!
 

Ibland är det bra att vara bak-boks-nörd och läsa massor av bakböcker. Man kan få till riktigt goda kombinationer  om man tar recept från olika böcker ;)
 
Have fun baking!
 
 
S
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Namn:


E-postadress:


URL/Blogg:


Kommentar: