Vet inte om man kan kalla tapetsering för "pyssel" men,
... det var en del pyssel med att få upp dom!
Första gången jag tapetserar på egen hand, o dessutom på "fel" håll!
Men jag är tok-nöjd!
Detta blir Arvids rum! =)
Malwas 4-års tårta!
Jag fick hedersuppdraget att göra söta Malwas födelsedagstårta i år igen!
Den skulle ha prinsessor på, precis som hennes nattlinne
----->
Och såhär blev tårtan
*ljusa anslag, rårörda vaniljhallon, vaniljgrädde*
*täckt i marsipan, dekorerad med marsipan och SP*
Pysselkväll med syster!
Hade en mysig mysselkväll med min syster! Hon är verkligen superduktig på att pyssla o måla. Tänkte jag skulle ge mig på det jag med. Resultatet av 3 timmars fix o trix blev dessa två julkort!
Suddig bild, men man ser ju vad det är... =)
Det klipptes o klistrades, målades o stämplades!
Gillar det skarpt! =)
Tack Frida!
Tuas födelsedagstårtor!
Fick chansen att provbaka min "härst-form" som jag köpte för lääänge sen!
*ljusa bottnar, rårörda vaniljblåbär, vit chokladmousse, täckt med marsipan o dekorerad med marsipan, SP o sockerpärlor*
Då hästen inte var så stor blev det en stjärna också, med en lite häst på!
*samma innehåll som hästen*
Älskar min blom-form!
Gräddkola
Andra koket gräddkola för i år. De andra hann bli uppätna, o den här gången gjorde jag lite annurlunda o det blev så mycket godare, undrar om jag kan spara några till jul ;)
Och här kommer receptet =)
100 g smör
2 dl vispgrädde
3 dl socker
1 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
Smält smöret i tjockbottnad kastrull, rör ner vispgrädde, strösocker, sirap o vaniljsocker.
Koka ca 15-20 minuter, rör om då o då.
Gör kulprovet efter ca 12-13 miuter!
Häll upp kolan i en oljad plåt eller form (beroende på hur tjocka bitar man vill ha), låt stelna och klipp eller skär i bitar!
Min första kola hällde jag på en plåt som är ca 20 x 20 cm, då brev kolan lite tunn, så andra koket fick bli i en lite mindre form!
Mums!
Bananfudge
Tänkte göra lite julgodis som inte inehåller choklad i år!
Bananfudge!
Recept
50 g skumbananer
1 dl vispgrädde
2 dl strösocker
50 g smör
150 g vit choklad
Klipp skumbananerna i små, små bitar. Lägg dom i en kastrull tillsammans med vispgräde, socker o smör.
Värma på svag värme tills allt har smält, småkoka ytterligare 10 minuter.
Rör ner chokladen o rör tills massan blir blank. Ta sedan bort kastrullen från värmen o rör tills fudgen blir svalare o ljusare i färgen.
Häll en smord form, låt stelna innan du skär den i bitar.
Lekt lite med Photoshop i mobilen....
Grattis till körkortet Markus!
Fick en förfrågan om att göra et tårta till Markus som tagit körkort, med lite kort varsel fick jag ju ta vad man hade hemma men det vart ganska bra ändå!
*rårörda hallon och vaniljgrädde*
Täckt o dekorerad med marsipan!
Dåligt uppdaterat =( Men här kommer bilder!
Här kommer bilder på Andreas 30-års tårtor!
Homer =)
Och Bart
Tackar Malin för fina bilder =)
Detta var mina första tårtor som "spricker upp", övning ger färdighet!
Innehållet i dessa var rårörda hallon o vit chokladmousse!
Jag tävlar =)

från Lyxiga Plåtburkar i Bagerskan julkalender.
Var med och tävla här du också!
Tävla du också vettja!! =)
Visst är dom fina!
