Hallon och blåbärspaj - My way!

2013-05-25 @ 08:00:00 / Hembakat / Kommentera (0) st
Paj är ju så galet gott och går att variera en miljon gånger.
Jag brukar hitta på lite olika varianter på "smulpaj" för att göra det hela lite mer spännande. Trots allt är ju inte den vanliga smuldegen nått speciellt.
 
 
Här kommer ett av mina experiment! 
 
 
 
Hallon och blåbärspaj - My Way
 

Blåbär och hallon efter eget tycke, jag gillar mycket bär!
2 msk socker (om man vill)
 
5 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 msk ljus sirap
2 tsk vaniljsocker
200g rumsvarmt smör
 
Sätt ugnen på 200 grader.
 
Häll ut bären i en pajform, blanda med sockret om man vill ha det.
 
Blanda alla ingredienserna till degen i en skål och blanda tills allt är väl blandat och degen går ihop ordentlingt.
Smula den över bären och grädda tills den är gyllenbrun, ca 20-30 min.
 
Njut med vaniljsås blandat med lite vispad grädde!
 
 
 

Lycka till!
 
S

Klassiska Cupcakes

2013-05-23 @ 08:00:00 / Cup Cakes / Kommentera (0) st
Det klassiska är ofta det godaste sägs det, det kan jag nog hålla med om även om det finns mängder "icke-klassiska" recept som är väldigt goda!
Här kommer ett recept på helt vanliga cupcakes.
Dessa gjorde jag till en konfirmation för ett par helger sedan.
 
 
Klassiska cupcakes
 
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vanljsocker
100g smör
1 dl mjölk
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
 
Creem Cheese frosting
 
60g mjukt smör
5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
100g philadelphiaost
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och häll över mjölken. Låt svalna.
Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
Blanda de torra ingredienserna i en egen skål och sikta ner det i äggblandningen.
Vänd runt tills du har en slät smet, tilsätt smör-mjölkbalndningen och blanda noga.
Grädda mitt i ugnen i ca 20 min.
 
Blanda alla ingredienser till till frostingen i en skål och vispa med elvisp på låg hastighet tills det är helt blandat.
 
Spritsa eller bred frostingen på kakorna när de svalnat helt.
 
Dekorera fint efter tycke och smak.
 
 
 
 
 
 
 
 

Jag valde att dekorera med en blomma i marsipan, blad i färgad frosting som jag spritsade på och färgad kokos.
 
 
 
Lycka till!
 
S
 

Rabarber och kanel-muffins

2013-05-21 @ 08:00:00 / Cup Cakes / Kommentera (0) st
Nu har jag plockat årets första rabarber här hemma.
Det brukar alltid resultera i en paj. Men inte i år, då blev det muffns.
Och jag kan verkligen rekommendera det här receptet. Så enkelt och gott!
Och fina blir dom i formar från "klara form"! 
 
 
Rabarber och kanel-muffins
 

3 stora rabarber
2 msk smör till stekning
2 msk strösocker
2 tsk malen kanel
 
Häll allt i en stekpanna och stek tills sockret är smält och rabarbern börjar mjukna. Rör om ofta så det inte bränns.
Låt svalna under tiden du gör kaksmeten.
 
100g smör 
2 ägg 
1 1/2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
Blanda de torra ingredienserna i en egen skål och sikta nner det i äggblandningen.
Blanda försiktigt tills allt är väl blandat och klumpfritt.
Blanda ner de avsvalnade rabarberna.
 
Häll upp i muffinsformar och grädda i ca 20 min
 
 
 
 
Lycka till!
 
 
S

Whoopies med vanilj och kola

2013-05-19 @ 19:27:38 / / Kommentera (0) st
God kväll!
Nu är datorn igång och jag kan fylla på med smarriga recept igen!
Idag tänkte jag bjuda på recept på vanilj-whoopies med dulce de leche-fyllning.
Så väldans goda och inte alls svåra att göra =)
 
Börja med att koka en burk kondenserad sötad mjölk, i ta 3 timmar.
Var noga med att vattnet täcker burken under hela koktiden.
 
Whoopeis

200 g mjökt smör
1 1/2 dl strösocker
3 1/2 dl vetemjöl
3 tsk vaniljsocker + 1/2 tsk vaniljpulver
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 ägg
1 dl vispgrädde
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör och socker ljust och krämigt. Blanda de torra ingredienserna i en egen skål och sikta ner det i smör-blandningen. Rör om ordentligt. Blanda ner grädden och ägget och rör tills smeten är helt slät.
Spritsa ut kakorna på bakplåtspappersklädd plåt.
Grädda kakorna i ca 10 min.
 
 
 
Under tiden kakorna svalnar vispa ihop kolaglasyren!
 
 
 
( färdiggräddade)
 
Kolaglasyr
 
8 1/2 dl florsocker
150g osaltat, rumsvarmt smör
1/2 dl standardmjölk
100g dulce de deche
 
Vispa smör och florsocker på låg hastighet tills det inte längre finns några smör-klumpar. Det kommer förtfarande vara pudrigt.
Vispa ner mjölken, lite i taget. Öka till hög hastighet och vispa tills glasyren är luftig. Tillsätt dulce de leche och vispa ordentligt!
 
Fyll en spritspåse och fördela glasyren på hälften av kakorna och para sedan ihop dom två och två!
Klart!
 
 
 

Lycka till i köket!
 
S

May. 14, 2013

2013-05-14 @ 14:14:40 / Personligt / Kommentera (0) st

Har just nu lite problem med min dator, måste kalla in hjälp från den datakunniga i hushållet! Därför kommer det inte upp något nytt just nu.

Men den som väntar på nått gott... ;)


S


I bakartagen!

2013-05-10 @ 16:08:16 / Personligt / Kommentera (1) st
Nu är det konfirmationstider och det ska en en av mina arbetskamrater fira med cupcakes som jag håller på att baka just nu.
Två av dom ska vara sockerfria så jag har för första gången bakat med stevia.. Receptet kommer komma upp här snart. Även om jag tyckte de vart lite sådär...
Men smaken var det inget fel på! Ha det toppen där ute och håll ut - snart kommer det nya smarriga recept och läskande bilder ;)

S

Choklad och Marshmallow Cupcakes

2013-05-04 @ 07:54:00 / Cup Cakes / Kommentera (0) st
Ännu en smarrig cupcake som stod på fikabordet på senaste kalaset :)
Jag har hört att den i släkten som göder sina gäster bäst vinner ;) Haha, eller var det inte så...?
Jag jobbar iaf hårt på det när det kalasas här.
 
 
Choklad Cupcakes
12 st
 
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
50 gram smör
1 dl mjölk
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 nypa salt
100 Marabou mörk choklad
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg, vanlijsocker och strösocker vitt och pösigt.
Smält smöret och häll i mjölken, blanda med äggsmeten.
Rör ihop vetemjöl, kakao, bakpulver och salt i en egen skål och sikta ner det i smeten.
Hacka chokladen fint och smält den över vattenbad.
Blanda ner den i smeten.
 
Grädda i ca 15 -20 minuter i 175 grader.
 
 
 
Marshmallow-frosting
 
175 gram osaltat smör
4 3/4 dl florsocker
225 gram marshmallowfluff med vaniljsmak
150 gram Philadelphiaost
 
Vispa i hop alla ingredienser utom marshmallowfluffen tills du har en krämig och slät frosting.
Tillsätt fluffen och vispa frostingen luftig. 
Låt stå i kylen och stelna till lite, sedan är det bara att spritsa ut på dina cupcakes!
 
 
 
 
 
Jag dekorerade mina bakverk med samma flerfärgade kokos som min Rainbowcake och ett litet hallon på varje!
 
Lycka till!
 
 
S
 

Hallå, nån där? ;)

2013-05-03 @ 22:32:10 / / Kommentera (0) st
Hej!
Det är många som undrar hur man kotaktar mig när det gäller mina bakverk.
Antingen skriver man en kommentar till något av min inlägg här på bloggen. Och då skriver du hur du vill bli kontaktad (förslagsvis en mailadress) och dina frågor.
Eller så mailar du direkt till s.ovebrink@hotmail.com !
Ha det gott!
 
 
 
 
S