Hur man täcker en tårta med marsipan

2011-09-17 @ 11:55:16 / Steg-för-steg / Kommentera (0) st



Till en normalstor tårta, bakad i en 22-cm form går det åt omkring 500 g marsipan.
Det blir en del över som man kan ha till dekoration.





Man behöver ha en kavel, marsipan (såklart) och Maizena eller florsocker.
Det använderman för att inte marsipanen inte ska fastna på bordet eller kaveln.




Marsipanlocket bör vara lite större än själva tårtan, man behöver det lilla extra för att få släta kanter.




Jag penslar insidan av locket med olja, det ser ut som smör på bilden och det skulle också gå bra.
Om man har spacklat tårtan med grädde bör man pensla med någon form av fett för att förhindra att marsipanen smälter.




När man lagt på locket på tårtan slätar man ut marsipanen med händerna, alternativt en smoother.





sedan är det bara att skära bort den överflödiga marsipanen.



Så där ja, bara att dekorera! Bara fantasin sätter stopp!

Lycka till!






Kommentarer
Namn:


E-postadress:


URL/Blogg:


Kommentar: